Vetbevriezing – Cryolipolyse behandeling

Hier vindt u ons

Zijn de resultaten van vet bevriezen blijvend?

Vet bevriezen is vrij nieuw en daarom ontstaan er ook vaak veel vragen over dit onderwerp. Vragen zoals: wat is vetbevriezing precies of wat gebeurt er tijdens een behandeling? De belangrijkste vraag blijft toch wel wat vetbevriezen precies is. Vet bevriezen, ook wel cryolipolyse is een behandeling waarbij plaatselijk vet wordt bevroren zonder chirurgische ingrepen. 

Hoe werkt vet bevriezen?

Cryolipolyse of vet bevriezen is een ingreep om vet te verwijderen zonder chirurgische ingrepen. Een onderhuidse vetlaag wordt hierbij tot een hele lage temperatuur bevroren waarbij de vetcellen kristalliseren en afsterven. De ingreep begint met het markeren van de plek op de probleemzone die behandeld moet worden. Er wordt ook een gel pad geplaatst die dient om de huid te beschermen tegen de kou. De behandeling werkt met behandelkoppen die worden aangestuurd door het beste apparaat op de markt: de Clatuu Alpha. Dit is het meest geavanceerde en effectieve cryolipolyse apparaat op de huidige markt. De behandelkoppen zullen ongeveer 50 minuten op de huid zitten. De eerste 5 minuten kunnen onaangenaam voelen, maar na 5 minuten voel je niks meer. Als de behandeling na 50 minuten klaar is zullen de behandelkoppen verwijderd worden van het lichaam en wordt de huid voor 2 minuten goed gemasseerd om de bloedsomloop weer op gang te krijgen en de gekristalliseerde vetcellen los te krijgen. Na de behandeling kan de behandeling wel wat rood zijn of kunnen er blauwe plekken ontstaan, deze zijn vaak niet groot en zullen daardoor ook snel weer wegtrekken. 

Tijdens en na de behandeling

De behandeling is vrijwel pijnloos, echter in het begin kan de huid wel een beetje prikkelen en stekend aanvoelen door de kou. De huid zal hier snel aan kunnen wennen en na een aantal minuten zal het vervelende gevoel weer wegtrekken. Doordat het een pijnloze behandeling is zou je tijdens de behandeling rustig iets voor jezelf kunnen doen zoals slapen, werken of op je telefoon. Na de behandeling kan de huid dus wat rood zijn en kunnen er ook een aantal blauwe plekken ontstaan. De plekken na de behandeling zullen snel weer wegtrekken en daardoor moet het geen hindering zijn om dagelijkse taken uit te kunnen voeren zoals boodschappen en schoonmaken.

Is vet bevriezen blijvend?

Het resultaat van vet bevriezen is na de eerste behandeling al na 3-5 weken zichtbaar. Het resultaat van de behandeling wordt met de week steeds zichtbaarder en dit kan tot 12 weken aanhouden. Dan is de belangrijke vraag ook is vet bevriezen blijvend? Bij vet bevriezen worden vetcellen definitief verwijderd, daarom is het resultaat ook blijvend. Echter bij een ongezonde voeding en weinig beweging kan het resultaat verminderd worden. Daarom is het erg van belang om een gezonde lifestyle te ontwikkelen.

Nazorg van een behandeling

Om het resultaat van een behandeling te optimaliseren en blijvend te houden is het belangrijk om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en aan te houden. De juiste nazorg is bijvoorbeeld beweging. Minimaal 30 minuten licht-intensieve beweging is erg belangrijk. Ook wordt het aangeraden om minimaal 2 liter water per dag te drinken om het metabolisme van het lichaam op gang te houden. Voeding speelt ook een grote rol en daarom wordt er geadviseerd om gezonde en gevarieerde voeding aan te houden om resultaten te behouden.

RB Clinics
Wijnsilostraat 110
1019 VM Amsterdam

info@rbclinics.nl

Navigeer naar onze Kliniek

Maandag 10:00 – 18:00
Dinsdag 10:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 18:00
Donderdag 10:00 – 21:00
Vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag 12:00 - 17:00

Gratis consult inplannen

Neem contact op met RB Clinics

In onze kliniek in Amsterdam kunt u altijd een gratis en vrijblijvend consultgesprek krijgen. Tijdens het consultgesprek kunt u al uw vragen aan ons stellen en wij zullen die maar al te graag voor u beantwoorden. Wij kunnen u uitgebreid informeren over de behandeling. Daarnaast kunnen wij ook geheel vrijblijvend een persoonlijk behandelplan voor u opstellen.