Vetbevriezing – Cryolipolyse behandeling

Hier vindt u ons

Vet bevriezen: dé oplossing voor lokale vetverwijdering

RB Clinics

Vet bevriezen: dé oplossing voor lokale vetverwijdering

Bent u heel hard aan het sporten en diëten om er fit uit te zien, maar lukt het niet om die laatste randjes vet weg te werken? Stoort u zich eraan dat er iets te veel vet zit op een bepaald lichaamsdeel? Dan is vetbevriezing dé oplossing voor u. Met vetbrevriezing kan er geheel zonder operatieve ingrepen veilig, snel, pijnloos en plaatselijk vet permanent worden verwijderd.

N

Verlies vet in maar 45 minuten

N
Vries overtollig vet permanent weg
N
Zonder verdoving of operatie en pijnloos
N
Geen dieet of sporten voor nodig

Wat is vetbevriezing?

Vetbevriezing wordt ook wel cryolipolyse genoemd. Tegenwoordig is vetbevriezing een van de populairste behandelingen op de markt. Cryolipolyse is een techniek waarbij vet wordt verwijderd door het te bevriezen. Het is wetenschappelijk bewezen door Harvard Medical School dat deze manier van vetverwijdering veilig en effectief is. Met cryolipolyse kan er op een pijnloze manier plaatselijk hardnekkig vet worden verwijderd.

Dit is waarom vetbevriezen werkt

Vetcellen kunnen worden aangetast met kou. Tijdens de behandeling vindt er een koelingsproces plaats waarbij de vetcellen die zich onder de huid bevinden sterk worden afgekoeld. Nadat de behandelde vetcellen zijn bevroren, kristalliseren ze, sterven af en worden ze op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd in de periode na de behandeling. De vetcellen verdwijnen op deze manier permanent. Na ongeveer 3 tot 5 weken is het eerste resultaat al zichtbaar. Cryolipolyse is een erg effectieve techniek die al miljoenen keren wereldwijd is toegepast.

Vetbevriezing: definitief vet verwijderen zonder operatie

Het grootste voordeel van vetbevriezing is dat het definitief vet verwijderd zonder operatieve ingrepen en zonder pijn. Met een dieet of met sporten wordt er ook vet verbrand. Echter, dit gebeurt niet plaatselijk. Om deze reden is vetbevriezing perfect voor de mensen die niet tevreden zijn met hardnekkig vet op bepaalde lichaamsdelen.

Vanaf uw kin tot aan uw knie plaatselijk afvallen met behulp van vetbevriezing

Met behulp van vetbevriezing kunt u zelf precies bepalen waar u uw overtollige vet wilt laten weghalen. Plekken zoals zwembandjes, onderkinnen en vetrandjes bij de bh zijn allemaal gebieden waar het lastig is om af te vallen met alleen sporten en diëten. Met sporten en gezonde voeding gaat het vetpercentage van het hele lichaam omlaag, dus ook op de plekken waar u misschien geen vet wilt verliezen. Met vetbevriezing kunnen uw probleemgebieden worden aangepakt, zonder dat de lichaamsdelen waar u tevreden over bent, afslanken.

De cryolipolyse behandeling kan worden uitgevoerd op de volgende lichaamsdelen:

Okselvet
Onderkin
Taille
Buik en onderbuik
Heupen en dijen
Rugvet

Armvet
Lovehandles
Dijen
Binnenbenen
Mannenborsten

RB Clinics
Wijnsilostraat 110
1019 VM Amsterdam

info@rbclinics.nl

Navigeer naar onze Kliniek

Maandag 10:00 – 18:00
Dinsdag 10:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 18:00
Donderdag 10:00 – 21:00
Vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag gesloten

Maak een afspraak

Veilig, snel en definitief verwijderen van vet zonder operatie of hersteltijd.

Vet bevriezen met Clatuu Alpha

In onze kliniek gebruiken wij de Clatuu Alpha voor de cryolipolyse behandelingen. De Clatuu Alpha is het meest geavanceerde cryolipolyse apparaat op de markt en onderscheidt zich van de andere apparaten. De Clatuu Alpha is Europees goedgekeurd (CE-keurmerk) en is medisch verantwoord.

Temperatuur

Voor de afbraak van vetcellen moeten er een temperatuur van onder de 4°C worden bereikt. De Clatuu Alpha verzorgt een koeling die tot maar liefst -9°C gaat. Daarnaast houdt dit apparaat de koeling continu aan, waardoor er na één behandeling al veel resultaat wordt geboekt.

Clatuu Alpha biedt verbeterde 360° koeling

De Clatuu Alpha biedt een verbeterde 360°- koeling. Veel cryolipolyse apparaten zorgen alleen voor koeling langs de lange zijdes van het handstuk. Hierbij gaat veel kou verloren en wordt het gewenste resultaat niet behaald.

De Clatuu Alpha creëert een sterk vacuüm waardoor de huid en het vet goed de behandelkop in worden gezogen. Hierna wordt de lichaamszone eromheen gekoeld met behulp van een 360° technologie. Zo krijgt het hele gebied dezelfde diepe koeling. Doordat de kou niet ontsnapt, kan een optimaal resultaat behaald worden.

N

#1 Vet verlies zonder operatie

N

Cryolipolyse van 5 zones

N

Vet bevriezen in Amsterdam (Cryolipolyse)

Clatuu Alpha behandelt twee zones tegelijk

Een functie waarmee de Clatuu Alpha zich onderscheidt van andere apparaten is de mogelijkheid om twee zones tegelijkertijd te behandelen. Het tegelijkertijd behandelen van twee zones gaat niet ten koste van de kwaliteit van de behandeling. De Clatuu Alpha biedt zo de mogelijkheid om bijvoorbeeld zowel de onderkin als onderbuik tegelijkertijd te behandelen. Een ander voordeel hiervan is dat de behandeling sneller kan worden uitgevoerd.

De Clatuu Alpha heeft 7 verschillende behandelkoppen

Iets wat de Clatuu Alpha uniek maakt, zijn de zeven verschillende behandelkoppen. Deze behandelkoppen maken de Clatuu Alpha geschikt voor een grote variatie aan lichaamsvormen. Zo kan er op elk lichaamsdeel een kop worden gezet die perfect past, waardoor het vacuüm en de koeling een nog betere werking krijgen.

Deze handstukken zijn ontwikkeld voor de behandeling van specifieke gedeelten van het lichaams, zoals de dijen, oksels, armen, rug, dijen en onderkin.

Het proces van vetbevriezing uitgelegd in een paar stappen

1
Het behandelplan opstellen

Tijdens de intake in de kliniek wordt er gekeken of de cryolipolyse techniek op u kan worden toegepast. Samen met uw cryolipolyse specialist wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld waarin wordt besproken welke gebieden worden aangepakt, hoeveel behandelingen nodig zijn en wat de kosten hiervan gaan zijn.

2

Het aanbrengen van de applicator

Voordat de vetbevriezing behandeling begint, worden de te behandelplekken gemarkeerd met een speciale huidstift. Hierna wordt er een gelpad op de te behandelen plek aangebracht om de huid te beschermen tegen de kou. Nu kan de behandelkop van de Clatuu Alpha op de huid worden geplaatst. De tijdsduur van de behandeling hangt af van uw persoonlijke behandelplan, maar is in het algemeen 50 minuten.

3

Koelingsproces van de vetcellen

Voor de plaatsing van de behandelkop is geen verdoving nodig. De huid met onderhuidse vetlaag wordt in de behandelkop gezogen, waarna de vetcellen worden gekoeld met een temperatuur van -9°C. In de eerste paar minuten van de behandeling kan een tintelend of stekend gevoel worden ervaren. Dit gevoel gaat weg nadat de huid gevoelloos wordt door de kou. De vetcellen zelf bereiken door dit proces een temperatuur van 2 tot 4 graden. Het proces duurt ongeveer 50 minuten. Nadat het afkoelproces is afgerond, wordt de behandelkop eraf gehaald en het behandelde gebied intensief gemasseerd voor twee minuten. Hierna kan de huid rood zijn, maar dit is vaak verdwenen in een half uur.

4

Natuurlijke afvoer van de vetcellen

Uw lichaam neemt nu het werk over. De vetcellen die zijn bevroren worden door het lichaam gezien als afwijkend en sterven af. De cellen die zijn afgebroken worden na de behandeling gedurende 8 tot 12 weken op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd. De vetcellen die nu zijn verwijderd, komen niet meer terug.

5

Het resultaat

De eerste resultaten van de cryolipolyse behandeling worden 6 tot 8 weken na de behandeling zichtbaar. Het proces van het afvoeren van de vetcellen kan tot 16 weken na de behandeling doorgaan. Een voordeel hiervan is dat de huid de mogelijkheid krijgt om mee te bewegen en zich aan te passen aan het geleidelijke afvalproces.

Wat u kunt verwachten tijdens de vetbevriezing behandeling

Nadat de markeringen op de huid zijn gemaakt en de gelpad is geplaatst, kan het koelingsproces beginnen. Als de behandelkop wordt geplaatst, kunt u in de eerste minuten een stekend of tintelend gevoel ervaren. Dit gevoel trekt weg als de huid gevoelloos wordt door de kou. Tijdens de rest van de behandeling kunt u gerust andere dingen doen. U kunt werken, een boek lezen, iets eten en drinken of gewoon even een moment relaxen. Als het koelingsproces klaar is, wordt de behandelkop eraf gehaald. De behandelde huid wordt nu twee minuten intensief gemasseerd. Omdat vet bevriezen geen chirurgische techniek is, is er ook geen sprake van een hersteltijd. Na de behandeling kunt u gelijk door met uw dagelijkse bezigheden. In de weken erna zal u zien dat u begint af te slanken op de behandelde plekken. Om de resultaten definitief te behouden, moet u na de behandeling door met sporten en gezonde voeding.

Welke resultaten kunnen er verwacht worden na een vet bevriezen behandeling?

Afhankelijk van de plek op het lichaam die behandeld wordt, kan er wel tot 30% aan vetcellen worden verloren. De resultaten zijn niet gelijk na de behandeling zichtbaar. Dit duurt een aantal weken. Na 6 tot 8 weken kan het eerste resultaat worden gezien. Het afvoeren van de vetcellen kan doorgaan tot 16 weken na de behandeling. Na de vetbevriezing wordt het aangeraden veel water te drinken en te blijven sporten om het afslankproces te versnellen.

Werkt vet bevriezen nu echt, is wat veel mensen zich afvragen. Jazeker! Overtollig vet wordt op natuurlijke wijze afgevoerd. Uiteraard is een gezonde leefstijl belangrijk om zichtbaar resultaat te onderhouden. Door de behandeling worden de vetcellen door snelle afkoeling omgezet in afgebroken vetcellen. Ga je vet laten bevriezen, dan kun je dus een mooi resultaat verwachten!

Wat zijn de voordelen en nadelen van vet bevriezen?

Voordelen

  • Het resultaat van de cryolipolyse behandeling is snel zichtbaar. Het eerste resultaat is na 3 tot 5 weken te zien.
  • Er is geen sprake van een hersteltijd. Na de behandeling kunt u weer gelijk door met uw dagelijkse bezigheden.
  • Na cryolipolyse verdwijnt het vet definitief.
  • Voor de behandeling is geen verdoving nodig en de behandeling is pijnloos.
  • Vet kan plaatselijk worden verwijderd wat met sporten en een dieet niet mogelijk is.
  • Met cryolipolyse wordt het lichaam zelf aan het werk gezet. De vetcellen die na het koelingsproces afsterven, worden op een natuurlijke manier afgevoerd door het lichaam.
  • De Clatuu Alpha machine werkt erg efficiënt door de unieke 360°-koelingstechniek die ervoor zorgt dat alle vetcellen op de plek waar de behandeling wordt uitgevoerd allemaal evenveel worden gekoeld.

Nadelen

  • Na het vet bevriezen kan de huid wat beurs aanvoelen, wat rood zijn of blauwe plekken hebben. Dit trekt snel weg.
  • De eerste 5 minuten van de behandeling kunt u een prikkelend, trekkerig of branderig gevoel ervaren. Dit gevoel trekt weer weg in het verloop van de cryolipolyse behandeling.
  • Tussen twee cryolipolyse behandelingen moeten minimaal 8 weken zitten.

review

“De behandeling was pijnloos en professioneel uitgevoerd.”

Mijn probleemzone is mijn buik. Dat is de enige plek waar vet blijft opgeslagen. Om deze reden besloot ik een vetbevriezing te ondergaan bij RB Clinics. Na 8 weken zag ik geweldig resultaat. Ik raad vetbevriezing bij RB Clinics zeker aan.

Ramin Mamedov

Vraag een gratis consult aan

review

“De behandeling heeft ontzettend goed gewerkt.”

Mijn taille is prima en mijn buik prima. Op mijn rug had ik last van vetrolletjes bij mijn bh en daar stoorde ik me aan. Ik besloot dit gedeelte te laten behandelen bij RB Clinics. De cryolipolyse behandeling heeft ontzettend goed gewerkt en ik ben erg tevreden.

Michelle

Vraag een gratis consult aan

review

“Bij RB Clinics heb ik mijn onderkin laten behandelen met behulp van cryolipolyse.”

In het begin was ik wat zenuwachtig over het laten bevriezen van dit stuk vet, maar dit is enorm tegengevallen. Ik kon na de behandeling gelijk verder met mijn dag. Na anderhalve maand zag ik het verbluffende effect en ik ben er super blij mee.

Darya

Vraag een gratis consult aan

Plaatselijke afvallen met behulp van vet bevriezen

Als u bijvoorbeeld alleen vet wilt verliezen bij uw buik en niet bij uw benen, is diëten geen optie. Met diëten wordt het vetpercentage van uw volledige lichaam lager. De lichaamsdelen waar u geen vet wilt verliezen, zullen dan ook afslanken. Vet bevriezen is hier het antwoord op. Met vet bevriezen kunt u effectief en zonder chirurgische ingrepen plaatselijk vet verwijderen.

Is vet bevriezen misschien iets voor u?

De behandeling vetcellen bevriezen is geschikt voor mannen en vrouwen die 18 jaar of ouder zijn. Het laten bevriezen van die vervelende, laatste vetrolletjes is mogelijk bij mensen met een BMI die niet hoger dan 32 is. De behandeling vet bevriezen mag niet worden uitgevoerd bij mensen met obesitas of ernstig overgewicht. Ook mag deze behandeling niet worden uitgevoerd op een huid met een vorm van huidletsel of ernstige spataderen. Wanneer wij denken dat het nodig is wordt de behandeling afgeraden. Tijdens het consult bespreken we gezamenlijk uw wensen en kijken we naar de mogelijkheden voor het realiseren van uw wensen. Na het consult weet u waar u aan toe bent.

Clatuu alpha

Om de behandeling veilig en effectief uit te voeren, moet natuurlijk het beste apparaat worden gebruikt. Er is nationaal en internationaal onderzoek gedaan naar het beste apparaat voor cryolipolyse. Uit dit onderzoek kwam de Clatuu Alpha. De Clatuu Alpha is medisch verantwoord en Europees goedgekeurd (CE-keurmerk). Daarbij wordt de Clatuu Alpha ook periodiek gecontroleerd door gecertificeerde instanties.

Vet bevriezen

Gratis consult inplannen

Neem contact op met RB Clinics

In onze kliniek in Amsterdam kunt u altijd een gratis en vrijblijvend consultgesprek krijgen. Tijdens het consultgesprek kunt u al uw vragen aan ons stellen en wij zullen die maar al te graag voor u beantwoorden. Wij kunnen u uitgebreid informeren over de behandeling. Daarnaast kunnen wij ook geheel vrijblijvend een persoonlijk behandelplan voor u opstellen.