Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Boek vandaag en ontvang 33% korting 00 : 00 : 00 :  00
Tijdelijke actie!
Ontvang een huidverstrakking behandeling cadeau t.w.v. 175,- bij het afnemen van een vet bevries behandelpakket!
Gratis consult inplannen

Vet bevriezen, dé oplossing voor lokale vetverwijdering

Cryolipolyse ofwel vet bevriezen zoals het beter bekend staat, is een innovatieve en effectieve manier om plaatselijke vetophopingen permanent te verwijderen. Het is een veilig, niet-invasief alternatief voor liposuctie dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Door middel van een pijnloze en veilige behandeling is het mogelijk om van plaatselijk vet af te komen waarvan de resultaten al zichtbaar zijn binnen 3 tot 5 weken. Bij RB Clinics is het mogelijk om het lichaam te krijgen dat u altijd al wilde!
 • Verlies vet in maar 50 minuten
 • Vries overtollig vet permanent weg
 • Vet bevriezen zonder operatie of hersteltijd
 • Zonder verdoving of operatie en pijnloos
 • CE & FDA gecertificeerd
Gratis consult inplannen

Resultaat vet bevriezen

Welke delen op het lichaam kun je bevriezen?

Wilt u vet kwijt op uw onderkin, love handles, buik of dijen? Vet bevriezen is mogelijk op alle zones van kin tot knie. Met één behandeling vet bevriezen kunt u al een enorm verschil zien. Met vet bevriezen hoef je geen streng dieet te volgen om op een effectief resultaat te bereiken. Wel is het belangrijk om een gezonde leefstijl aan te houden om blijvend resultaat te waarborgen. Vraag een vrijblijvend consult aan en ontdek de beste methode om uw vetcellen en overtollig vetweefsel te verwijderen.
Gratis consult inplannen

Hoe werkt vet bevriezen?

Met alleen een dieet en sporten is plaatselijk afvallen niet mogelijk.
In tegenstelling tot traditionele liposuctie, waarvoor een pijnlijke chirurgische ingreep nodig is en die vaak het risico van infectie of andere medische complicaties met zich meebrengt, is cryolipolyse bij RB Clinics volledig niet-chirurgisch. Tijdens de behandeling plaatst een gekwalificeerde professional een gespecialiseerd applicator op het gebied van uw lichaam waar u vetcellen wilt verminderen. Dit apparaat levert vervolgens nauwkeurig gecontroleerde koeltemperaturen van -9 graden celsius gedurende een bepaalde periode en zuigt sterk vacuüm .

De constante afkoeling zorgt ervoor dat de vetcellen in dat gebied bevriezen. Dit worden dan gekristalliseerde vetcellen die uiteindelijk op natuurlijke wijze worden afgevoerd. Zodra de vetcellen verwijderd zijn uit het lichaam, komen ze nooit meer terug. Vet bevriezen zorgt voor permanent vetverlies.
Gratis consult inplannen
Clatuu Alpha

Vet bevriezen met Clatuu Alpha

In onze kliniek gebruiken wij de Clatuu Alpha voor de cryolipolyse behandelingen. De Clatuu Alpha is het meest geavanceerde cryolipolyse apparaat op de markt en onderscheidt zich van ander apparatuur. De Clatuu Alpha is Europees goedgekeurd (CE-keurmerk) en is medisch verantwoord. De Clatuu Alpha bevat een 360º koelingstechnologie waardoor het hele gebied dat behandeld moet worden, afgekoeld wordt. Elke vetcel in het behandelde gebied wordt hierdoor aangepakt.
 • Clatuu Alpha, het meest geavanceerde cryolipolyse apparaat
 • Clatuu Alpha is Europees goedgekeurd (CE-keurmerk)
 • Voldoet aan strikte medische normen
Gratis consult inplannen

Wat u kunt verwachten van overtollig vet verwijderen met vet bevriezing

Bij RB Clinics nemen wij de veiligheid van onze patiënten zeer serieus. Alle behandelingen worden begeleid door hooggekwalificeerde deskundigen die ervoor zorgen dat patiënten zo min mogelijk ongemak ondervinden tijdens hun procedure. Voorafgaand aan de behandeling geven onze medewerkers informatie over wat u kunt verwachten tijdens de sessie en geven zij advies over hoe u zich het beste kunt voorbereiden voor een maximaal resultaat.
Ook wordt er gekeken of we het te behandelen gebied veilig kunnen behandelen. Als u bijvoorbeeld van plan bent om meerdere sessies te ondergaan, kan het nuttig zijn om blootstelling aan de zon tussen de afspraken in te vermijden om uw resultaten niet negatief te beïnvloeden. Bovendien, hoewel dit type behandeling relatief pijnloos is en geen medische ingreep of hechtingen nodig zijn, kan er enige mate van roodheid of zwelling zijn in de behandelde gebieden na afloop. Dit zou echter binnen een paar dagen moeten verdwijnen met de juiste nazorginstructies van onze gespecialiseerde medewerkers.
Als u er helemaal klaar voor bent, brengt één van onze medewerkers het apparaat aan op de gewenste plek. Het apparaat bevriest de vetcellen die zich in de onderhuidse vetlaag bevinden. Wanneer de behandeling begint, krijgt u een boekje te lezen of u kunt een film kijken, of lekker op uw telefoon of tablet. Een behandeling duurt ongeveer 50 minuten. Hierna wordt het behandelde gebied twee minuten intensief gemasseerd. U kunt een paar uur na de behandeling gevoeligheid ervaren. Dit zal vanzelf verminderen.
Gratis consult inplannen

Hoe werkt vet bevriezen?

 • Bereik jouw doelen zonder pijn of operatie
 • Snelle zichtbare resultaten binnen 3-5 weken
 • Geen hersteltijd na de behandeling
 • CE- en FDA-gecertificeerd, wat staat voor kwaliteit en veiligheid
 • Bespaar tijd en geld met onze efficiënte dubbele behandelkoppen
 • Geen noodzaak voor strenge diëten of extra sporten
Lees meer over vet bevriezing

Vet bevriezen stappen

Stap 1/5

Behandelplan

Tijdens de intake in de kliniek wordt er gekeken of de cryolipolyse techniek op u kan worden toegepast. Samen met uw cryolipolyse specialist wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld waarin wordt besproken welke gebieden worden aangepakt, hoeveel behandelingen nodig zijn en wat de kosten hiervan gaan zijn.
Stap 2/5

Aplicatoren

Voordat de vetbevriezing behandeling begint, worden de te behandelplekken gemarkeerd met een speciale huidstift. Hierna wordt er een gelpad op de te behandelen plek aangebracht om de huid te beschermen tegen de kou. Nu kan de behandelkop van de Clatuu Alpha op de huid worden geplaatst. De tijdsduur van de behandeling hangt af van uw persoonlijke behandelplan, maar is in het algemeen 50 minuten.
Stap 3/5

Koelproces

Voor de plaatsing van de behandelkop is geen verdoving nodig. De huid met onderhuidse vetlaag wordt in de behandelkop gezogen, waarna de vetcellen worden gekoeld met een temperatuur van -9°C. In de eerste paar minuten van de behandeling kan een tintelend of stekend gevoel worden ervaren. Dit gevoel gaat weg nadat de huid gevoelloos wordt door de kou. De vetcellen zelf bereiken door dit proces een temperatuur van 2 tot 4 graden. Het proces duurt ongeveer 50 minuten. Nadat het afkoelproces is afgerond, wordt de behandelkop eraf gehaald en het behandelde gebied intensief gemasseerd voor twee minuten. Hierna kan de huid rood zijn, maar dit is vaak verdwenen in een half uur.
Stap 4/5

Afvoer

Uw lichaam neemt nu het werk over. De vetcellen die zijn bevroren worden door het lichaam gezien als afwijkend en sterven af. De cellen die zijn afgebroken worden na de behandeling gedurende 8 tot 12 weken op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd. De vetcellen die nu zijn verwijderd, komen niet meer terug.
Stap 5/5

Resultaat

De eerste resultaten van de cryolipolyse behandeling worden 6 tot 8 weken na de behandeling zichtbaar. Het proces van het afvoeren van de vetcellen kan tot 16 weken na de behandeling doorgaan. Een voordeel hiervan is dat de huid de mogelijkheid krijgt om mee te bewegen en zich aan te passen aan het geleidelijke afvalproces.
Gratis consult inplannen

Wat zijn de voordelen en nadelen van vet bevriezen?

Voordelen
Het resultaat van de cryolipolyse behandeling is snel zichtbaar. Het eerste resultaat is na 3 tot 5 weken te zien.
Er is geen sprake van een hersteltijd. Na de behandeling kunt u weer gelijk door met uw dagelijkse bezigheden.
Na cryolipolyse verdwijnt het vet definitief. Dit wordt op natuurlijke wijze afgevoerd.
Voor de behandeling is geen verdoving nodig en de behandeling is pijnloos. Vetcellen bevriezen is pijnloos.
Vet kan plaatselijk worden verwijderd wat met sporten en een dieet niet mogelijk is. Vetcellen bevriezen is daarom ideaal.
Met cryolipolyse wordt het lichaam zelf aan het werk gezet. De vetcellen die na het koelingsproces afsterven, worden op een natuurlijke manier afgevoerd door het lichaam.
De Clatuu Alpha machine werkt erg efficiënt door de unieke 360°-koelingstechniek die ervoor zorgt dat alle vetcellen op de plek waar de behandeling wordt uitgevoerd allemaal evenveel worden gekoeld.
Nadelen
De nadelen bij vet bevriezen vallen mee. Alleen kan de huid wat beurs aanvoelen, wat rood zijn of blauwe plekken hebben. Dit trekt snel weg.
De eerste 5 minuten van de behandeling kunt u een prikkelend, trekkerig of branderig gevoel ervaren. Dit gevoel trekt weer weg in het verloop van de cryolipolyse behandeling.
Tussen twee cryolipolyse behandelingen moeten minimaal 8 weken zitten.

Klantenbeoordelingen vet bevriezen

‘Dankzij cryolipolyse ben ik af van koppig buikvet’

‘Resultaat na de eerste keer al’

‘Het doet echt geen pijn’

Veelgestelde vragen vet bevriezen

Wat is vet bevriezen?
Vet bevriezen ofwel cryolipolyse is een bewezen en veilige methode om vetcellen permanent te verwijderen. De huid met overtollige vetcellen wordt blootgesteld aan een constante temperatuur van -9°. Hierdoor kristalliseren de vetcellen op die plek, sterven af en worden afgebroken door het lichaam. Dit gebeurt op een natuurlijke wijze: je plast de afgebroken cellen uit. De vetcellen zijn permanent verwijderd. Na 3-5 weken begin je de eerste resultaten te zien. Vet bevriezen is de meeste effectieve en non-invasieve manier om af te komen van ongewenst vet.
Waarom kiezen voor vet bevriezen?
Cryolipolyse is de meest veilige en effectieve manier voor permanent vet verliezen. Het is de ideale oplossing voor vetverlies. Door middel van vet bevriezen kun je gericht en lokaal vet verliezen. De vetcellen die worden afgevoerd na de behandelingen komen niet meer terug. Ondanks diëten, sporten of een gezonde levensstijl kan het erg lastig zijn om vet weg te krijgen. Deze behandeling is non-invasief. Dat betekent dat er geen naalden, injecties of verdoving worden gebruikt. De huid blijft intact. Na de behandeling kun je jouw dagelijkse bezigheden gewoon weer oppakken!
Is vet bevriezen gevaarlijk met de Clatuu Alpha?
Vet bevriezen is de veiligste manier van vetverwijdering, dus het is niet gevaarlijk. Er hoeft niet gesneden of geprikt te worden. Er is ook geen verdoving nodig aangezien de behandeling pijnloos is. De huid wordt beschermd door het gebruik van hoogwaardige gel pads tijdens de procedure. Enkel en alleen de vetcellen worden aangepakt doordat specifiek de vetcellen overgevoelig zijn voor kou. De andere cellen, huid en organen worden niet beschadigd en ook niet nadelig beïnvloed door vetbevriezing.
Werkt vet bevriezen echt?
Cryolipolyse met de Clatuu Alpha werkt echt. Uit onderzoek van Harvard Medical School is gebleken dat vetcellen afsterven door constante koeling. De werking is dus wetenschappelijk bewezen. Tevens hebben wij zelf de behandeling ondergaan en het geweldige resultaat ervan ondervonden.
Ben ik een geschikte kandidaat voor vet bevriezen?
Of je in aanmerking komt voor cryolipolyse hangt af van een aantal factoren. Jouw BMI-score is de belangrijkste factor. Met een BMI van 32 of hoger kun je in principe niet behandeld worden. Tijdens het consult worden jouw gezondheid, medische geschiedenis en wensen besproken. Op basis hiervan bepalen wij of je in aanmerking komt voor vet bevriezen.

Vet bevriezen is voor ieder persoon die af wilt komen van ongewenst vet. Dit kan enkel een minimaal vetrolletje zijn, maar ook overtollig vet.
Wat kan ik verwachten van het gratis consult?
Tijdens het gratis consult gesprek wordt er een persoonlijk behandelplan in kaart gebracht aan de hand van jouw wensen en de daarbij behorende kosten. We kijken naar de zone die je wenst te laten behandelen en nemen de tijd voor al jouw vragen. Na dit gesprek kun je ervoor kiezen om jouw vet bevries traject te beginnen of niet.
Hoe gaat een cryolipolyse behandeling in zijn werking?
Voor de behandeling worden er before foto’s gemaakt, zodat later goed het verschil tussen voor en na te zien is. De behandeling begint vervolgens met het markeren van het te behandelen gebied. Daarna wordt er een gelpad op het gemarkeerde gebied aangebracht. Deze gelpad beschermt de huid tegen de kou. Vervolgens worden de behandelkoppen op het lichaam geplaatst. Gedurende 50 minuten kun je werken, TV kijken of relaxen. Nadat de behandeling klaar is, worden de behandelkoppen eraf gehaald. Het behandelde gebied wordt 2 minuten lang intensief gemasseerd zodat de gekristalliseerde vetcellen los komen. Je kunt je hierna weer aankleden en jouw dagelijkse bezigheden weer oppakken.
Hoe lang duurt een cryolipolyse behandeling?
Een cryolipolyse behandeling duurt met de Clatuu Alpha ongeveer 50 min. Hier zijn de voorbereidende stappen als kleding aan- en uittrekken, markeren van de huid, behandelkoppen plaatsen en de massage niet bij meegerekend. U kunt dus van ongeveer een uur in totaal uitgaan.
Wat voel ik tijdens de behandeling?
In de eerste paar minuten nadat de behandelkoppen op het lichaam zijn geplaatst, kun je een trekkend en/of prikkelend gevoel ervaren op de plekken waar de kopstukken zitten. Dit komt doordat de huid in de kopstukken wordt gezogen en wordt gekoeld met een temperatuur van -9°C. Na ongeveer 5 minuten trekt dit gevoel weg en kun je gerust verder met lezen, muziek luisteren of werken. Je voelt op dit moment niks meer op de behandelplekken. Een cryolipolyse behandeling wordt door velen als pijnloos ervaren.
Wanneer is het resultaat na de behandeling zichtbaar?
Na de eerste behandeling is het resultaat na 3 tot 5 weken al zichtbaar. Tot 12 weken na de behandeling kun je geleidelijk zien hoe het vet verminderd in de probleemzone, doordat het lichaam de vetcellen afvoert.
Is er een hersteltijd na de behandeling?
Er is geen hersteltijd na de behandeling. Je kunt je dagelijkse activiteiten gewoon weer oppakken na de behandeling. Deze behandeling beperkt jouw dagelijkse bezigheden niet.
Hoe zorg ik ervoor dat het resultaat blijvend is?
De vetcellen worden permanent afgevoerd. Het resultaat is dus blijvend. Het is natuurlijk wel van belang om een gezonde levensstijl te behouden.
Welke zones kunnen aangepakt worden met cryolipolyse?
Vetverlies door middel van cryolipolyse kan aangepakt worden van kin tot knie. Je kunt bij ons terecht voor:

– Onderkin
– Oksels
– Borst
– Armen
– Taille
– Buik
– Rug en BH vet
– Lovehandles
– Heupen
– Knieën
Zijn alle cryolipolyse apparaten hetzelfde?
Nee, helaas zijn niet alle cryolipolyse apparaten hetzelfde. Niet elk apparaat is geregistreerd en goedgekeurd als veilig. RB Clinics werkt met de Clatuu Alpha. Dit is het meest geavanceerde apparaat dat momenteel beschikbaar is op de markt dat voor de meest effectieve resultaten zorgt. Het beschikt over een 360° koelingstechnologie en een intens vacuümeffect waardoor elke vetcel kan worden aangepakt.
Is de Clatuu Alpha een geschikt apparaat voor vetbevriezing?
De Clatuu Alpha is het meest geschikte apparaat voor vetbevriezing. De Clatuu Alpha is het meest geavanceerde cryolipolyse apparaat en onderscheidt zich op de markt van alle andere apparaten. Wij werken met de veiligste apparatuur die beschikbaar is op de huidige markt van cryolipolyse. De Clatuu Alpha is CE & FDA gecertificeerd en is medisch verantwoord.
Hoe kan ik mij het best voorbereiden op de behandeling?
Om optimaal en lange termijn resultaat te bereiken kun je ervoor zorgen dat je minstens 24 uur voor de behandeling geen alcohol inneemt of teveel cafeïne nuttigt. Daarnaast is het handig om comfortabele en niet te strak zittende kleding aan te doen. Je kunt eventueel je laptop of een boek meenemen om gedurende 50 minuten te werken of jezelf te vermaken als je geen TV wilt kijken in de behandelkamer.
Hoe onderscheidt RB Clinics zich van andere cryolipolyse klinieken?
RB Clinics werkt met het hoogwaardige apparaat de Clatuu Alpha. Dit apparaat is het meest geavanceerd en veilige apparaat voor deze behandelingen waardoor de resultaten ook effectief en definitief zijn. De Clatuu heeft een 360° koelingstechnologie die ervoor zorgt dat je per behandeling tot 30% aan vetcellen permanent kunt verliezen met de eerste resultaten al vanaf 3-5 weken na de behandeling!

Bovendien doet RB Clinics intensief en uitgebreid onderzoek naar dit vakgebied om jou de beste expertise te bieden. Wij nemen de tijd voor iedere cliënt en zijn erg persoonlijk betrokken bij de behandelingen. Persoonlijke aandacht staat bij RB Clinics centraal. Wij zijn ons ervan bewust dat elk individu anders is en verschillende wensen heeft. Het draait om jou en om jouw algehele gezondheid. Wij zijn van mening dat ieder persoon de beste versie van zichzelf verdient te zijn.

Tot slot doen wij ons uiterste best om een rustgevende ervaring te maken van de behandeling. Vanaf het moment van binnenkomst tot het verlaten van de kliniek willen wij jou in de watten leggen en topservice verlenen.
Waarom is vet bevriezen prijzig?
Cryolipolyse is een wetenschappelijk bewezen methode is die vet permanent verwijdert door middel van bevriezing. Het is een innovatieve techniek die veilig toe te passen is door geavanceerde en gecertificeerde apparatuur. Voor goede eindresultaten en een veilige behandeling is het van belang dat deze uitgevoerd wordt door gekwalificeerde specialisten.

De Clatuu Alpha waarmee RB Clinics werkt, is het meest geavanceerde en nieuwste apparaat op de huidige markt. De Clatuu heeft 2 behandelkoppen waardoor 2 zones tegelijk behandeld kunnen worden. Je hebt op deze manier minder behandelingen nodig. Zo ben je sneller klaar en bespaar je tijd. Daarnaast bevatten de Clatuu kopstukken een unieke 360° koelingstechnologie waardoor elke vetcel wordt aangepakt. Hierdoor is de behandeling nog effectiever.

Alles bij elkaar genomen ben je bij RB Clinics toch relatief voordeliger uit.
Wanneer kan ik een cryolipolyse behandeling ondergaan?
Je kunt een cryolipolyse behandeling ondergaan als je 18 jaar of ouder bent en een BMI hebt van maximaal 32. De behandeling kan zowel bij mannen als vrouwen worden uitgevoerd. De behandeling is bedoeld voor gericht vet verliezen.
Wanneer kan ik geen cryolipolyse behandeling ondergaan?
Cryolipolyse mag niet worden uitgevoerd bij mensen met obesitas of ernstig overgewicht. Bij een aantal medische condities zoals: Donath-Landsteiner syndroom, cryoglobulinemia en extreme gevoeligheid voor kou (ziekte van Raynaud of koude-urticaria) mag de behandeling ook niet worden uitgevoerd. Ook mag deze behandeling niet worden uitgevoerd op een huid met een vorm van huidletsel of ernstige spataderen.
Wanneer is het resultaat na vetbevriezing zichtbaar?
Na de eerste behandeling is het resultaat na 3 tot 5 weken al zichtbaar. Tot 12 weken na de behandeling kun je geleidelijk zien hoe het vet minder wordt, doordat het lichaam de vetcellen afvoert.
Kan ik huidverslapping krijgen door vetbevriezen?
Na iedere behandeling wordt een klein laagje vetcellen afgebroken.De afvoer van de vetcellen gaat langzaam waardoor de huid genoeg tijd heeft mee te rekken. De kou zorgt er zelfs voor dat er collageen wordt aangemaakt. Dit bevordert de elasticiteit van de huid.
Heeft vetbevriezing ook bijwerkingen?
Na de behandeling kan het gebied dat is behandeld wat gevoelig zijn. Er kunnen ook blauwe plekken of roodheid ontstaan. Dit is heel normaal en trekt snel weer weg.
Wat zijn de kosten van een vet bevries behandeling?
De kosten van een vet bevries behandeling beginnen vanaf 200,-. Wij kijken naar het lichaam in zones. De kosten voor 1 zone/plaatsing bedraagt 200,-. De kosten voor 2 zones/plaatsingen bedraagt 400,-. Tijdens het consult wordt er gekeken naar hoeveel zones je wilt laten behandelen, hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat jouw wensen zijn. Aan de hand daarvan worden de totale kosten verteld. Mochten er meerdere behandelingen nodig zijn, bieden wij voordelige pakketprijzen aan. Ook kun je in termijnen betalen. Na het consult kun je je afspraak inplannen voor jouw eerste behandeling.

Tips voor na een crypolipolyse behandeling

Om het resultaat na de behandeling te optimaliseren en te behouden wordt het aangeraden om na de behandeling een gezonde levensstijl aan te houden.
Hier volgen wat tips ter nazorg van de vetbevriezing:
Doe aan dagelijkse beweging. Minimaal 30 minuten beweging per dag wordt aangeraden
Drink minimaal 2 liter water per dag. Dit houdt het metabolisme van het lichaam op gang
Uw tweede cryolipolyse behandeling voor hetzelfde gebied kan pas na 8 weken worden gedaan. Een cryolipolyse behandeling op andere lichaamsdelen kan wel. Daar is geen rusttijd voor nodig
Een gezonde levensstijl met gezonde en gevarieerde voeding zal de resultaten versterken

Gratis E-bookGezonde levensstijl en vet verminderen

Gezonde en lekkere recepten

Tips om meer te sporten

Waarom intermittent vasten je helpt af te vallen

De beste snacks om af te vallen

Informatie over eiwitten, vetten en koolhydraten

Vet bevriezen als hulpmiddel

Hoe je cryolipolyse combineert met een gezond dieet

Bedankt voor het aanmelden
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hulp nodig?