Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Cryolipolyse na een behandeling, wat kun je verwachten?

Roksahr
Bijgewerkt op:
Cryolipolyse, door mensen vaak “Coolsculpting” genoemd, gebruikt koude temperaturen om vetcellen af ​​te breken. De vetcellen zijn bijzonder gevoelig voor de effecten van kou, in tegenstelling tot andere soorten cellen. Terwijl de vetcellen bevriezen, blijft de huid en ander weefsel onbeschadigd. Dit is een van de populairste niet-chirurgische vetreductie behandelingen, met meer dan miljoenen procedures die wereldwijd zijn uitgevoerd. Vaak nemen mensen drie tot vier behandelingen voor het gewenste resultaat, maar het is ook mogelijk om een enkele behandeling te nemen. Wanneer je voor een kleine vermindering van vetweefsel gaat, is een enkele behandeling soms voldoende. Dit is wel afhankelijk van de plek en het aantal vetcellen dat je wil laten verwijderen.

Het ontstaan van cryolipolyse

Coolsculpting werd voor het eerst goedgekeurd door de FDA (food and drug association) in 2010. Het is de eerste niet-chirurgische behandeling voor het verwijderen van vetcellen, wat het meteen interessant maakt voor veel mensen. Eerst werd het niet-chirurgische hulpmiddel voor vetreductie alleen gebruikt om de losse huid onder de kin aan te pakken. De onderkin is moeilijk te veranderen door natuurlijke middelen zoals dieet en lichaamsbeweging. Later werden ook andere lichaamsdelen op deze manier gevormd, zoals de buik, bovenarmen en bovenbenen. De behandeling is alleen geschikt voor mensen met een gezond gewicht, doordat het uitstulpingen van vetcellen weghaalt.

Hoe gaat een cryo behandeling in zijn werk?

Een cryo behandeling gebruikt applicatoren om je huid en vet als een vacuüm op te zuigen. Terwijl je ongeveer een uur in een comfortabele stoel ligt, gaan de applicatoren aan het werk om je vetcellen te kristalliseren. Tijdens de behandeling ervaar je een licht trekkend gevoel op je huid, die uiteindelijk gevoelloos wordt. De behandeling is zo ontspannen dat patiënten soms laptops meenemen om te werken, van een film genieten of gewoon een dutje doen terwijl de machine aan het werk is. De applicatoren bevriezen het weefsel en de vetcellen, waardoor deze afsterven. Uit onderzoek blijkt dat de huid en het weefsel niet beschadigen van de kou, terwijl de vetcellen wel beschadigd raken. Zo bevriezen de vetcellen door de huid heen, zonder dat de huid wordt beschadigd.

De resultaten van een cryo behandeling

Het kost vaak een paar behandelingen om tot een optimaal resultaat te komen. Dit is wel afhankelijk van het gebied en de hoeveelheid vetcellen die je wil laten verwijderen. Gemiddeld kost het drie tot vier behandelingen voor het gewenste resultaat is bereikt. Na een behandeling duurt het een paar weken voor je verschil ziet. Dit komt doordat het lichaam de bevroren vetcellen langzaam uit het systeem werkt. Dit kost tijd, en daarom duurt het even voor je het resultaat ziet. Na enkele maanden zijn alle cellen verwijdert en zie je het definitieve resultaat.
Gratis consult
WhatsApp berichten
Klantenservice
Hulp nodig?