Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Is vet bevriezen permanent?

Roksahr
Bijgewerkt op:
Cryolipolyse is een ander woord voor vet bevriezen. Jarenlang is hier een intensief onderzoek naar geweest. Dit onderzoek is uitgevoerd door Dr. R Rox Anderson en Dr. D Manstein van Harvard Medical School. In hun onderzoek hebben zij bekeken wat het effect is van een constante koeling van vetcellen op een precieze en gelijkmatige temperatuur. Uit dit onderzoek is gebleken dat de gekoelde vetcellen krimpen en uiteindelijk het lichaam verlaten. Wanneer de vetcellen eenmaal het lichaam uit zijn, komen ze ook nooit meer terug. Vet bevriezen is dus permanent.

Hoe lang duurt een behandeling?

De meeste cryolipolyse behandelingen duren 50 minuten. Tijdens een behandeling is het mogelijk om aan twee zijden tegelijk behandeld te worden. Tussendoor heb je namelijk ook de tijd om iets voor jezelf te doen. Wanneer je voor jouw behandeling nog een intake gesprek hebt kan een afspraak wat langer duren aangezien een consult vaak zo’n 30 minuten duurt.  

Hoe ziet een behandeling eruit?

Wanneer je een behandeling ondergaat wordt er een gelpad geplaatst op de plek waar je behandeld wordt. Dit kan in het begin voor een trekkend gevoel zorgen. Ook kan de behandeling in het begin wat koud aanvoelen, echter gaat dit gevoel na 10 minuten weg. De huid wordt dan namelijk gevoelloos. Veel mensen vinden de behandeling daarom ook niet erg en zien het als een ontspanningsmoment.

Is het mogelijk om meerdere behandelingen te doen op één dag?

Wanneer jij het proces wil versnellen is het ook mogelijk om meerdere behandelingen op dezelfde dag te doen. Je  kunt dan een dubbele afspraak maken. Wanneer je ervoor kiest om een dubbele afspraak te maken moet je wel op twee verschillende zones worden behandeld. Je kunt namelijk niet twee keer achter elkaar op dezelfde zone worden behandeld. De reden hiervoor is dat het lichaam tijd nodig heeft om de vetcellen op te ruimen. Vaak wordt hier zo’n twee maanden voor uitgetrokken.

Hoeveel behandeling heb ik nodig?

Het is op voorhand altijd lastig te bepalen hoeveel behandelingen je in totaal nodig gaat hebben, want niet ieder lichaam is hetzelfde. De meeste mensen zijn vaak al blij na 2 of 3 behandelingen. Er is dan namelijk al vaak veel resultaat te zien. Wanneer het gewenste resultaat is behaald, wordt er in een gesprek besproken of er nog een jaarlijkse behandeling nodig is. Dit wordt bepaald aan de hand van de levensstijl.

Wanneer is het resultaat te zien?

Wanneer je een behandeling hebt gehad is er een geleidelijke vermindering in dikte zichtbaar. Houd er wel rekening mee dat het resultaat vaak pas na 3 tot 5 weken zichtbaar is. Na drie maanden ga je pas het beste resultaat zien van de behandeling. Na de behandeling gaat het lichaam een natuurlijk proces aan waarin de vetcellen langzaam uit het lichaam worden verwijderd. Dit is dan ook de reden dat het een tijd kan duren voordat het resultaat te zien is. Het is daarbij wel van belang dat je dagelijks 2 liter water drinkt om ervoor te zorgen dat alle dode vetcellen afgevoerd worden.

Wat kosten de behandelingen?

De prijs van de behandelingen start vanaf 250,-. De uiteindelijke prijs kan wel variëren. Tijdens het gratis consult kan een pakket worden samengesteld die perfect bij jou past. Je krijgt de behandelingen dan natuurlijk ook voor de mooiste prijs.

Moet ik een dieet volgen na mijn behandelingen

Wanneer je de behandelingen hebt gehad is het niet nodig om een speciaal dieet te volgen. Het hanteren van een gezonde levensstijl is wel belangrijk. Wanneer je elke dag gezond en gevarieerd eet is er niks aan de hand.

Hoeveel val ik af van Cryolipolyse

Het is lastig om te bepalen hoeveel je af kan vallen van een paar behandelingen cryolipolyse. Cryolipolyse draait niet zozeer om afvallen, maar om plaatselijk vet verliezen. Het belangrijkste aan de behandelingen is natuurlijk dat u vet verliest. Na drie behandelingen kun je 20% tot 30% van het plaatselijke vet kwijt zijn.

Zijn er bijwerkingen?

Na de behandelingen kan het zo zijn dat de huid wat gevoeliger is, wat roder is en dat er blauwe plekken ontstaan. Gelukkig trekt dit allemaal al snel weg en heeft u er geen last meer van. Al met al kent ​​cryolipolyse dus geen nadelen.

RB Clinics

Wanneer je eraan zit te denken om cryolipolyse behandelingen te ondergaan dan is het belangrijk dat u goed onderzoek doet naar alle aanbieders. Voor het beste resultaat moet je namelijk naar een ervaren kliniek met hoogwaardige apparatuur. Het is vooral belangrijk om te weten van welke apparaten ze gebruik maken. Hier zit namelijk het grootste verschil in. Wanneer je bij RB Clinics een behandeling boekt weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Als je meer informatie wilt hebben kun je altijd een GRATIS consult aanvragen bij RB Clinics.
Gratis consult
WhatsApp berichten
Klantenservice
Hulp nodig?