Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Cryolipolyse

Cryolipolyse is het plaatselijk bevriezen van vet zodat je de laatste rolletjes vet weg krijgt. Deze behandelingen zijn volledig veilig en pijnloos en geven een mooi resultaat. Je kunt een cryolipolyse behandeling op verschillende lichamelijke plekken toepassen. Denk bijvoorbeeld aan die laatste vetrol op jouw buik of de kleine onderkin die je maar niet weg krijgt. Cryolipolyse is geen operatie en heeft daarom niet te maken met een hersteltijd. Je merkt bijna niet eens dat je behandeling hebt gehad.

Wetenschappers van het Massachusetts General Hospital hebben ontdekt dat vet aangetast kan worden door kou. Tijdens cryolipolyse wordt dit dus ook exact gedaan. Je vet wordt bevroren waar naar jouw lichaam het weer op een natuurlijke wijze afvoert. De vetcellen verdwijnen op deze manier permanent uit jouw lichaam. Dit is een groot voordeel wanneer je wel vaker last hebt van plaatselijke vetvorming. Maar hoe ziet een cryolipolyse behandeling er nou eigenlijk precies uit? En wat zijn de ervaringen met vet bevriezen?
Gratis consult inplannen

Klantenbeoordelingen vet bevriezen

‘Dankzij cryolipolyse ben ik af van koppig buikvet’

‘Resultaat na de eerste keer al’

‘Het doet echt geen pijn’

Cryolipolyse behandeling

Jouw weg naar een cryolipolyse behandeling begint met een consult. Er wordt, met behulp van jouw antwoorden op een medische vragenlijst en jouw wensen een persoonlijk behandelplan opgesteld die jou goed gaat helpen met de plaatselijke bevriezing van jouw vetcellen. Deze bevriezing gebeurt tussen de opperhuid en de spieren. Je vermeld tijdens jouw consult ook waar jij de bevriezing wilt hebben en welke vetjes jij het liefste weg wilt hebben. Je kunt namelijk op meerdere plekken van jouw lichaam een cryolipolyse behandeling laten doen.

Bij jouw eerste echte behandeling wordt er eerst op de huid gemarkeerd op welk gedeelte van jouw lichaam de bevriezing moet plaatsvinden. Dit gebeurt met een speciale huidstift. Hierna wordt er een applicator op de plekken gebracht die door een sterk vacuüm de cryolipolyse in werking zet. De huid, inclusief de onderhuidse vetlaag wordt door de sterke zuigkracht in het vacuüm gezogen.
  • Geen dieet of sporten voor nodig
  • Zonder verdoving of operatie en pijnloos
  • Verlies vet in maar 50 minuten
Gratis consult inplannen
Door de applicator 50 minuten op dezelfde plek te houden, daalt de temperatuur tot -11 graden waardoor de vetcellen een temperatuur bereiken van zo’n -9 tot -11 graden. Nadat de 50 minuten voorbij zijn, wordt de applicator van je huid gehaald en je huid 2 minuten intensief gemasseerd om de gekristalliseerde vetcellen los te krijgen. Het kan zijn dat jouw huid een rode kleur aan neemt, maar deze zal na 30 minuten vanzelf verdwijnen.
Na de behandeling komt het natuurlijke proces in zijn werking. In die 50 minuten dat de applicator op jouw huid heeft gestaan, zijn de vetcellen bevroren en afgestorven. Door een natuurlijk proces in jouw lichaam, worden deze dode vetcellen afgevoerd tot 12 weken na je behandeling. Dit proces heet apoptose. Deze vetcellen zullen nooit meer terugkeren waardoor je geen last meer zal hebben van vetvorming op die plek.
Na 12 weken krijg je het mooiste en meest optimale resultaat te zien. Tot 12 weken na de behandeling wordt het afgestorven vet nog afgevoerd waardoor je over tijd een nog beter resultaat kan gaat waarnemen. Doordat dit proces niet erg snel gaat, heeft jouw lichaam ook tijd om te wennen en mee te bewegen met jouw huid.
Als laatste moet je natuurlijk wennen aan jouw nieuwe lichaam. Op een nacontrole van de behandelaar van de cryolipolyse behandeling worden er foto’s gemaakt. Zo kan jij perfect zien hoe je bent veranderd. Je bespreekt samen met jouw behandelaar het resultaat en je bent klaar!

Cryolipolyse ervaringen

Een cryolipolyse behandeling kan je op veel verschillende plekken laten doen op jouw lichaam. Denk bijvoorbeeld aan jouw buik, onderkin, love handles en dijbenen. De ervaringen zijn vaak erg positief, maar verschillen per lichaamsdeel natuurlijk wel erg. Vaak vinden mensen de eerste aanraking met de koude temperatuur wel wat onwennig, maar na ongeveer 5 minuten begint dit gevoel weg te vagen en kan jij weer gewoon genieten van een boekje of een film. Dit kun je namelijk ook gewoon meenemen naar jouw behandeling! Een cryolipolyse behandeling ondergaan is naast de soms wat onwennige kou, pijnloos en verloopt snel. Dit is dus een goede optie wanneer je snel dat overtollige vetrolletje wilt kwijtraken.
Gratis consult inplannen

Cryolipolyse in Amserdam

In Amsterdam zijn er genoeg bedrijven die cryolipolyse behandelingen aanbieden. Hierbij is het van belang om te onderzoeken met welk apparaat zij werken. Het cryolipolyse apparaat moet veilig en van hoogwaardige kwaliteit zijn zodat je effectieve resultaten kunt behalen. Daarnaast is het belangrijk om gewoon af te gaan op jouw gevoel waar jij je het meest comfortabel en welkom voelt. De kliniek zou jouw gezondheid en veiligheid om nummer 1 moeten zetten. Het best kun je vet bevriezen bij een kliniek die hierin gespecialiseerd is.
Gratis consult inplannen

Klantenbeoordelingen vet bevriezen

‘Dankzij cryolipolyse ben ik af van koppig buikvet’

‘Resultaat na de eerste keer al’

‘Het doet echt geen pijn’

Veelgestelde vragen vet bevriezen

Wat is vet bevriezen?
Vet bevriezen ofwel cryolipolyse is een bewezen en veilige methode om vetcellen permanent te verwijderen. De huid met overtollige vetcellen wordt blootgesteld aan een constante temperatuur van -9°. Hierdoor kristalliseren de vetcellen op die plek, sterven af en worden afgebroken door het lichaam. Dit gebeurt op een natuurlijke wijze: je plast de afgebroken cellen uit. De vetcellen zijn permanent verwijderd. Na 3-5 weken begin je de eerste resultaten te zien. Vet bevriezen is de meeste effectieve en non-invasieve manier om af te komen van ongewenst vet.
Waarom kiezen voor vet bevriezen?
Cryolipolyse is de meest veilige en effectieve manier voor permanent vet verliezen. Het is de ideale oplossing voor vetverlies. Door middel van vet bevriezen kun je gericht en lokaal vet verliezen. De vetcellen die worden afgevoerd na de behandelingen komen niet meer terug. Ondanks diëten, sporten of een gezonde levensstijl kan het erg lastig zijn om vet weg te krijgen. Deze behandeling is non-invasief. Dat betekent dat er geen naalden, injecties of verdoving worden gebruikt. De huid blijft intact. Na de behandeling kun je jouw dagelijkse bezigheden gewoon weer oppakken!
Is vet bevriezen gevaarlijk met de Clatuu Alpha?
Vet bevriezen is de veiligste manier van vetverwijdering, dus het is niet gevaarlijk. Er hoeft niet gesneden of geprikt te worden. Er is ook geen verdoving nodig aangezien de behandeling pijnloos is. De huid wordt beschermd door het gebruik van hoogwaardige gel pads tijdens de procedure. Enkel en alleen de vetcellen worden aangepakt doordat specifiek de vetcellen overgevoelig zijn voor kou. De andere cellen, huid en organen worden niet beschadigd en ook niet nadelig beïnvloed door vetbevriezing.
Werkt vet bevriezen echt?
Cryolipolyse met de Clatuu Alpha werkt echt. Uit onderzoek van Harvard Medical School is gebleken dat vetcellen afsterven door constante koeling. De werking is dus wetenschappelijk bewezen. Tevens hebben wij zelf de behandeling ondergaan en het geweldige resultaat ervan ondervonden.
Ben ik een geschikte kandidaat voor vet bevriezen?
Of je in aanmerking komt voor cryolipolyse hangt af van een aantal factoren. Jouw BMI-score is de belangrijkste factor. Met een BMI van 32 of hoger kun je in principe niet behandeld worden. Tijdens het consult worden jouw gezondheid, medische geschiedenis en wensen besproken. Op basis hiervan bepalen wij of je in aanmerking komt voor vet bevriezen.

Vet bevriezen is voor ieder persoon die af wilt komen van ongewenst vet. Dit kan enkel een minimaal vetrolletje zijn, maar ook overtollig vet.
Wat kan ik verwachten van het gratis consult?
Tijdens het gratis consult gesprek wordt er een persoonlijk behandelplan in kaart gebracht aan de hand van jouw wensen en de daarbij behorende kosten. We kijken naar de zone die je wenst te laten behandelen en nemen de tijd voor al jouw vragen. Na dit gesprek kun je ervoor kiezen om jouw vet bevries traject te beginnen of niet.
Hoe gaat een cryolipolyse behandeling in zijn werking?
Voor de behandeling worden er before foto’s gemaakt, zodat later goed het verschil tussen voor en na te zien is. De behandeling begint vervolgens met het markeren van het te behandelen gebied. Daarna wordt er een gelpad op het gemarkeerde gebied aangebracht. Deze gelpad beschermt de huid tegen de kou. Vervolgens worden de behandelkoppen op het lichaam geplaatst. Gedurende 50 minuten kun je werken, TV kijken of relaxen. Nadat de behandeling klaar is, worden de behandelkoppen eraf gehaald. Het behandelde gebied wordt 2 minuten lang intensief gemasseerd zodat de gekristalliseerde vetcellen los komen. Je kunt je hierna weer aankleden en jouw dagelijkse bezigheden weer oppakken.
Hoe lang duurt een cryolipolyse behandeling?
Een cryolipolyse behandeling duurt met de Clatuu Alpha ongeveer 50 min. Hier zijn de voorbereidende stappen als kleding aan- en uittrekken, markeren van de huid, behandelkoppen plaatsen en de massage niet bij meegerekend. U kunt dus van ongeveer een uur in totaal uitgaan.
Wat voel ik tijdens de behandeling?
In de eerste paar minuten nadat de behandelkoppen op het lichaam zijn geplaatst, kun je een trekkend en/of prikkelend gevoel ervaren op de plekken waar de kopstukken zitten. Dit komt doordat de huid in de kopstukken wordt gezogen en wordt gekoeld met een temperatuur van -9°C. Na ongeveer 5 minuten trekt dit gevoel weg en kun je gerust verder met lezen, muziek luisteren of werken. Je voelt op dit moment niks meer op de behandelplekken. Een cryolipolyse behandeling wordt door velen als pijnloos ervaren.
Wanneer is het resultaat na de behandeling zichtbaar?
Na de eerste behandeling is het resultaat na 3 tot 5 weken al zichtbaar. Tot 12 weken na de behandeling kun je geleidelijk zien hoe het vet verminderd in de probleemzone, doordat het lichaam de vetcellen afvoert.
Is er een hersteltijd na de behandeling?
Er is geen hersteltijd na de behandeling. Je kunt je dagelijkse activiteiten gewoon weer oppakken na de behandeling. Deze behandeling beperkt jouw dagelijkse bezigheden niet.
Hoe zorg ik ervoor dat het resultaat blijvend is?
De vetcellen worden permanent afgevoerd. Het resultaat is dus blijvend. Het is natuurlijk wel van belang om een gezonde levensstijl te behouden.
Welke zones kunnen aangepakt worden met cryolipolyse?
Vetverlies door middel van cryolipolyse kan aangepakt worden van kin tot knie. Je kunt bij ons terecht voor:

– Onderkin
– Oksels
– Borst
– Armen
– Taille
– Buik
– Rug en BH vet
– Lovehandles
– Heupen
– Knieën
Zijn alle cryolipolyse apparaten hetzelfde?
Nee, helaas zijn niet alle cryolipolyse apparaten hetzelfde. Niet elk apparaat is geregistreerd en goedgekeurd als veilig. RB Clinics werkt met de Clatuu Alpha. Dit is het meest geavanceerde apparaat dat momenteel beschikbaar is op de markt dat voor de meest effectieve resultaten zorgt. Het beschikt over een 360° koelingstechnologie en een intens vacuümeffect waardoor elke vetcel kan worden aangepakt.
Is de Clatuu Alpha een geschikt apparaat voor vetbevriezing?
De Clatuu Alpha is het meest geschikte apparaat voor vetbevriezing. De Clatuu Alpha is het meest geavanceerde cryolipolyse apparaat en onderscheidt zich op de markt van alle andere apparaten. Wij werken met de veiligste apparatuur die beschikbaar is op de huidige markt van cryolipolyse. De Clatuu Alpha is CE & FDA gecertificeerd en is medisch verantwoord.
Hoe kan ik mij het best voorbereiden op de behandeling?
Om optimaal en lange termijn resultaat te bereiken kun je ervoor zorgen dat je minstens 24 uur voor de behandeling geen alcohol inneemt of teveel cafeïne nuttigt. Daarnaast is het handig om comfortabele en niet te strak zittende kleding aan te doen. Je kunt eventueel je laptop of een boek meenemen om gedurende 50 minuten te werken of jezelf te vermaken als je geen TV wilt kijken in de behandelkamer.
Hoe onderscheidt RB Clinics zich van andere cryolipolyse klinieken?
RB Clinics werkt met het hoogwaardige apparaat de Clatuu Alpha. Dit apparaat is het meest geavanceerd en veilige apparaat voor deze behandelingen waardoor de resultaten ook effectief en definitief zijn. De Clatuu heeft een 360° koelingstechnologie die ervoor zorgt dat je per behandeling tot 30% aan vetcellen permanent kunt verliezen met de eerste resultaten al vanaf 3-5 weken na de behandeling!

Bovendien doet RB Clinics intensief en uitgebreid onderzoek naar dit vakgebied om jou de beste expertise te bieden. Wij nemen de tijd voor iedere cliënt en zijn erg persoonlijk betrokken bij de behandelingen. Persoonlijke aandacht staat bij RB Clinics centraal. Wij zijn ons ervan bewust dat elk individu anders is en verschillende wensen heeft. Het draait om jou en om jouw algehele gezondheid. Wij zijn van mening dat ieder persoon de beste versie van zichzelf verdient te zijn.

Tot slot doen wij ons uiterste best om een rustgevende ervaring te maken van de behandeling. Vanaf het moment van binnenkomst tot het verlaten van de kliniek willen wij jou in de watten leggen en topservice verlenen.
Waarom is vet bevriezen prijzig?
Cryolipolyse is een wetenschappelijk bewezen methode is die vet permanent verwijdert door middel van bevriezing. Het is een innovatieve techniek die veilig toe te passen is door geavanceerde en gecertificeerde apparatuur. Voor goede eindresultaten en een veilige behandeling is het van belang dat deze uitgevoerd wordt door gekwalificeerde specialisten.

De Clatuu Alpha waarmee RB Clinics werkt, is het meest geavanceerde en nieuwste apparaat op de huidige markt. De Clatuu heeft 2 behandelkoppen waardoor 2 zones tegelijk behandeld kunnen worden. Je hebt op deze manier minder behandelingen nodig. Zo ben je sneller klaar en bespaar je tijd. Daarnaast bevatten de Clatuu kopstukken een unieke 360° koelingstechnologie waardoor elke vetcel wordt aangepakt. Hierdoor is de behandeling nog effectiever.

Alles bij elkaar genomen ben je bij RB Clinics toch relatief voordeliger uit.
Wanneer kan ik een cryolipolyse behandeling ondergaan?
Je kunt een cryolipolyse behandeling ondergaan als je 18 jaar of ouder bent en een BMI hebt van maximaal 32. De behandeling kan zowel bij mannen als vrouwen worden uitgevoerd. De behandeling is bedoeld voor gericht vet verliezen.
Wanneer kan ik geen cryolipolyse behandeling ondergaan?
Cryolipolyse mag niet worden uitgevoerd bij mensen met obesitas of ernstig overgewicht. Bij een aantal medische condities zoals: Donath-Landsteiner syndroom, cryoglobulinemia en extreme gevoeligheid voor kou (ziekte van Raynaud of koude-urticaria) mag de behandeling ook niet worden uitgevoerd. Ook mag deze behandeling niet worden uitgevoerd op een huid met een vorm van huidletsel of ernstige spataderen.
Wanneer is het resultaat na vetbevriezing zichtbaar?
Na de eerste behandeling is het resultaat na 3 tot 5 weken al zichtbaar. Tot 12 weken na de behandeling kun je geleidelijk zien hoe het vet minder wordt, doordat het lichaam de vetcellen afvoert.
Kan ik huidverslapping krijgen door vetbevriezen?
Na iedere behandeling wordt een klein laagje vetcellen afgebroken.De afvoer van de vetcellen gaat langzaam waardoor de huid genoeg tijd heeft mee te rekken. De kou zorgt er zelfs voor dat er collageen wordt aangemaakt. Dit bevordert de elasticiteit van de huid.
Heeft vetbevriezing ook bijwerkingen?
Na de behandeling kan het gebied dat is behandeld wat gevoelig zijn. Er kunnen ook blauwe plekken of roodheid ontstaan. Dit is heel normaal en trekt snel weer weg.
Wat zijn de kosten van een vet bevries behandeling?
De kosten van een vet bevries behandeling beginnen vanaf 200,-. Wij kijken naar het lichaam in zones. De kosten voor 1 zone/plaatsing bedraagt 200,-. De kosten voor 2 zones/plaatsingen bedraagt 400,-. Tijdens het consult wordt er gekeken naar hoeveel zones je wilt laten behandelen, hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat jouw wensen zijn. Aan de hand daarvan worden de totale kosten verteld. Mochten er meerdere behandelingen nodig zijn, bieden wij voordelige pakketprijzen aan. Ook kun je in termijnen betalen. Na het consult kun je je afspraak inplannen voor jouw eerste behandeling.

Hoe werkt vet bevriezen?

  • Bereik jouw doelen zonder pijn of operatie
  • Snelle zichtbare resultaten binnen 3-5 weken
  • Geen hersteltijd na de behandeling
  • CE- en FDA-gecertificeerd, wat staat voor kwaliteit en veiligheid
  • Bespaar tijd en geld met onze efficiënte dubbele behandelkoppen
  • Geen noodzaak voor strenge diëten of extra sporten
Lees meer over vet bevriezing

Gratis E-bookGezonde levensstijl en vet verminderen

Gezonde en lekkere recepten

Tips om meer te sporten

Waarom intermittent vasten je helpt af te vallen

De beste snacks om af te vallen

Informatie over eiwitten, vetten en koolhydraten

Vet bevriezen als hulpmiddel

Hoe je cryolipolyse combineert met een gezond dieet

Bedankt voor het aanmelden
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hulp nodig?