Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Dit moet je weten voordat je een cryolipolyse ondergaat

Roksahr
Bijgewerkt op:
Cryolipolyse, gewoonlijk coolsculpting genoemd, is een niet-chirurgische vetreductie procedure, die koude temperaturen gebruikt om vetophopingen in bepaalde delen van het lichaam te verminderen. De werkwijze is bedoeld om plaatselijke vetophopingen of uitstulpingen te verminderen, die niet reageren op een dieet en lichaamsbeweging. Het is dus niet bedoeld voor mensen met zwaar overgewicht. De cryo behandeling pakt verschillende delen van het lichaam aan waar vetophopingen zitten. De meest voorkomende plekken zijn: de buik, onderkin, onderrug, bovenarmen en bovenbenen. De cryolipolyse doodt de bruine vetcellen door ze te bevriezen. Hierdoor verlaten de dode vetcellen het lichaam en verdwijnen de uitstulpingen.

De basisinformatie van lichaamsvet

Laten we beginnen met de basis. Niet al het vet in je lichaam is hetzelfde. Er bestaan twee verschillende soorten vet in ons lichaam: onderhuids vet (het soort dat over de tailleband van je broek rolt) en visceraal vet (dit zit om je organen en wordt geassocieerd met diabetes en hartaandoeningen). Cryolipolyse pakt alleen het onderhuidse vet aan, dus dat is het soort vet waar we in dit artikel over spreken. Een recente studie toont aan dat naarmate we ouder worden, ons lichaam het steeds lastiger vindt om deze cellen af te breken. In andere woorden: afvallen of een strakker lichaam krijgen gaat steeds moeilijker. Daarom is een cryolipolyse behandeling een fijn alternatief.

Van ijsjes eten naar vetcellen doden

Cryolipolyse bestaat uit drie woorden: koude (cryo) vet (lipo) vernietiging (lysis). Deze methode werd gedeeltelijk uitgevonden door te observeren wat er gebeurt als kinderen ijsjes eten. De medeoprichters van dit proces waren geïntrigeerd door iets wat “door kou veroorzaakte vetnecrose” wordt genoemd. Dit trad op nadat jonge kinderen ijsjes aten, die per ongeluk enkele minuten contact hadden gehad met de huid. Huidmonsters lieten zien dat er kleine ontstekinkjes in vette huid ontstonden. Zo bleek dat vet mogelijk gevoeliger is voor kou dan andere weefseltypes. Wetenschappers gebruikten deze gegevens als basis voor de cryolipolyse behandeling.

De cryolipolyse behandeling stijgt in populariteit

Wereldwijd zijn er meer dan acht miljoen cryolipolyse behandelingen uitgevoerd. De behandeling is razend populair doordat het relatief goedkoop is, en weinig risico’s met zich mee brengt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld liposuctie, waar regelmatig bloedingen of andere langdurige problemen door ontstaan. De behandeling duurt gemiddeld ongeveer 50 minuten per lichaamsdeel en drie behandelingen zijn vaak voldoende voor het gewenste resultaat. Dit maakt een cryo behandeling de meest gewilde behandeling wereldwijd.
Gratis consult
WhatsApp berichten
Klantenservice
Hulp nodig?