Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Plaatselijk vet bevriezen wordt steeds populairder

Roksahr
Bijgewerkt op:

Plaatselijk vet bevriezen wordt steeds populairder

Er zijn tegenwoordig veel mensen die ontevreden zijn over hun lichaam, en dan met name het vetpercentage dat zij hebben. Dit heeft tal van oorzaken: aan de ene kant worden er vanuit de maatschappij meer en meer eisen gesteld wat betreft schoonheidsidealen, maar van de andere kant zijn mensen ook aanzienlijk ongezonder gaan leven door de jaren heen. Al deze oorzaken tezamen hebben er voor gezorgd dat cosmetische ingrepen door de jaren heen aanzienlijk in populariteit hebben toegenomen. Waarbij eerst liposuctie populair was, begint het bevriezen van vet, cryolipolyse, de afgelopen jaren enorm in populariteit toe te nemen.

Hoe werkt het bevriezen van vet?

Deze procedure is pas tien jaar geleden uitgevonden, en werkt op een behoorlijk ingenieuze manier. De vetcellen onder de huid worden door een apparaat bevroren, waardoor deze kristalliseren en een andere vorm aannemen. Na de behandeling kan het lichaam deze kristallen gemakkelijk verwerken en verwijderen in de nieren. Hierdoor hoef je geen ingreep te ondergaan, en er is dan ook geen herstelperiode. Er zijn meerdere behandelingen over een aantal weken nodig om de cellen optimaal te verwijderen, maar daarna zijn deze ook permanent weg! Na de behandeling volgt vaak een massage om de vetcellen langzaam weer warm te maken zodat het lichaam deze gemakkelijk af kan voeren.

De voordelen van cryolipolyse

Deze behandeling kent een flink aantal voordelen ten opzichte van andere soortgelijke behandeling. Allereerst is de behandeling bijna pijnloos: de huid is enkele minuten wat gevoeliger door de kou, maar daarna merk je niks meer aan het lichaam. De behandeling laat dan ook geen sporen achter, en herstel is ook niet nodig. Het is dan ook volkomen veilig om te laten doen, mits je er voor zorgt dat je naar een gespecialiseerde en gecertificeerde behandelaar gaat.

Ga naar de juiste specialist

Bij deze behandeling is het wel van groot belang dat je het door iemand laat uitvoeren die hier veel verstand van heeft. Er zijn ook namaakapparaten op de markt die je thuis kunt gebruiken, maar deze werken vaak slechts tijdelijk en kunnen bovendien permanente schade aan de huid bezorgen. Zorg er dus voor dat je een specialist vindt waar je een goed gevoel bij hebt! Zo weet je zeker dat de behandeling optimaal wordt uitgevoerd en dat je dus ook waar voor je geld krijgt: je wilt natuurlijk wel dat je vetcellen ook echt verdwijnen!
Gratis consult
WhatsApp berichten
Klantenservice
Hulp nodig?