Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Hoe effectief is een cryolipolyse behandeling?

Roksahr
Bijgewerkt op:
Voor ik verder inga op de effectiviteit en werkwijze van de cryolipolyse behandeling, leg ik uit wat dit precies is. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar cryolipolyse, ook wel coolsculpting genoemd, werkt door je vetcellen te vernietigen. In wezen koelt het vetcellen af ​​tot temperaturen onder het vriespunt die de dood van vetcellen veroorzaken. Als deze vetcellen eenmaal dood zijn, komen ze niet meer terug. Laat je niet verleiden door het idee dat je na de behandeling vrij kunt eten wat je wil. Wanneer je aankomt, maakt je lichaam nieuwe vetcellen aan. Je behoudt de resultaten dus alleen als je op een vergelijkbaar gewichts- en lichaamsvetpercentage blijft.<-span>

Voor wie is een cryolipolyse behandeling geschikt?

Cryolipolyse is niet voor iedereen geschikt. Het is ontworpen voor mensen die over het algemeen binnen of net iets meer dan hun juiste gewicht hebben, maar uitstulpingen hebben die niet reageren op dieet en lichaamsbeweging. Sommige mensen denken dat de behandeling ook werkt voor mensen met zwaar overgewicht, maar dit is dus niet het geval. Sommige mensen hebben een gezond gewicht, maar krijgen toch last van vetophopingen die eruitzien als een soort uitstulpingen. Vaak zie je deze op de buik of benen. De cryolipolyse behandeling haalt deze uitstulpingen met een paar behandelingen weg.

Hoe werkt de cryolipolyse procedure?

De techniek is gebaseerd op de bevinding dat vetcellen gevoeliger zijn voor schade door koude temperaturen dan andere cellen, zoals huidcellen. De koude temperatuur beschadigt de vetcellen. De verwonding veroorzaakt een ontstekingsreactie van het lichaam, wat leidt tot de dood van de vetcellen. Macrofagen, een soort witte bloedcellen en onderdeel van het immuunsysteem van het lichaam, worden naar de plaats van de verwonding geroepen, om de dode vetcellen en het afval uit het lichaam te verwijderen. De vetcellen gaan dus uit je lichaam, net als wanneer je ze verbrandt tijdens het sporten.

Wat is het verloop van de behandeling?

De behandeling vindt vaak plaats in een kliniek. De specialist beoordeelt de grootte en vorm van de vetafzetting en markeert de huid met een huid markerend potlood. De behandelaar gebruikt een handapparaat, een applicator genaamd, om de laag vetcellen (adipocyten) onder de huid te bevriezen. Hij brengt eerst een gelpad op het gebied aan om de huid te beschermen. Vervolgens zuigt hij de vetbult op met de applicator. Dit voelt trekkend op je huid door de zuigkracht. De vetlaag wordt geleidelijk afgekoeld tot de doeltemperatuur is bereikt. Het behandelen van een gebied duurt maximaal een uur. Nadat het gebied is behandeld, verwijdert de behandelaar de applicator. Het gebied wordt twee tot drie minuten gemasseerd om te helpen bij de afbraak van de vetcellen.
Gratis consult
WhatsApp berichten
Klantenservice
Hulp nodig?