Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Hoe werkt het bevriezen van vetcellen?

Roksahr
Bijgewerkt op:
Coolsculpting is de merknaam voor een vet bevriezingsmethode die hardnekkig vet in bepaalde delen van je lichaam verwijderd. De methode wordt cryolipolyse genoemd. De FDA (food and drug association) keurde deze behandeling in 2010 goed. Wetenschappers kwamen op het idee voor cryolipolyse, door te bestuderen wat er met vet gebeurt tijdens bevriezing. Het cryolipolyse-apparaat koelt het vet af tot een temperatuur die de vetcel vernietigt, terwijl de huid en andere weefsels ongedeerd blijven. De bevroren vetcellen sterven af, waarna het lichaam de dode vetcellen op een natuurlijke wijze verwijdert.

Zo gaat de cryo behandeling in zijn werk

Cryolipolyse is geen operatie en er worden geen naalden gebruikt. Het apparaat zuigt het gebied dat behandeld wordt in de kop. De applicatoren koelen snel af en blijven ongeveer 50 minuten op hun plaats. Gedurende die tijd vernietigt het proces ongeveer 25% van de vetcellen in het gebied. De definitieve resultaten zie je vaak na een paar maanden, maar binnen een paar weken zie je al enkele veranderingen. Je immuunsysteem ruimt in deze tijd langzaam de dode vetcellen op. Hierdoor duurt het enkele weken voordat je resultaat begint te zien. Wanneer het lichaam alle dode cellen heeft opgeruimd, is het definitieve resultaat zichtbaar.

De voordelen van een cryo behandeling

Coolsculpting is een bewezen effectieve behandeling voor het verminderen van vet in probleemgebieden. Het is ook een niet-chirurgische procedure. Dat betekent geen naalden, geen verdoving en geen operatie. Het Coolsculpting-proces maakt gebruik van gecontroleerde koeling om vetcellen te bevriezen, zonder de omliggende huid of weefsels te beschadigen. Daarnaast zijn de veranderingen al na enkele weken zichtbaar. De cryo behandeling is een stuk goedkoper dan andere vetverwijderende procedures, wat het ook toegankelijk maakt voor mensen met een kleine portemonnee. Ook geeft het verwijderen van vetcellen je zelfvertrouwen een boost.

Een beperkt aantal bijwerkingen na de behandeling

Coolsculpting is een goed te verdragen procedure met minimale bijwerkingen. Tijdens de behandeling ervaar je een trekkend gevoel, omdat de applicator je huid en vet opzuigt. Naarmate de temperatuur daalt, voel je ook een licht ongemak dat vergelijkbaar is met het een ijsklontje dat op je huid ligt. Na de behandeling zal de Coolsculpting-specialist het behandelde gebied gedurende twee minuten masseren om apoptose (dood) van vetcellen te versnellen. Dit geeft een licht tintelend gevoel. Na de ingreep kan je ook een tijdelijke gevoelloosheid of tintelingen in het behandelde gebied ervaren. Alle bijwerkingen zijn mild en tijdelijk. De meeste mensen ervaren de CoolSculpting-behandeling als draaglijk.
Gratis consult
WhatsApp berichten
Klantenservice
Hulp nodig?