Advies nodig?

020-2903916

info@rbclinics.nl

Kun je zelf vet bevriezen met ijs?

Roksahr
Bijgewerkt op:
Vet bevriezen, beter bekend als cryolipolyse, is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Het wordt door velen gezien als de ideale manier om met een medische behandeling vet te verliezen, en wordt dan ook door veel bedrijven aangeboden. Deze behandelingen zijn vaak echter aan de prijzige kant: dat is voor veel mensen een reden om zelf met deze techniek te gaan experimenteren. Toch is dat meestal niet een al te best idee: het kan niet alleen gevaarlijk zijn om dit zelf te doen, de kans dat het echt goed werkt is onmogelijk.

Hoe werkt de behandeling?

Om te begrijpen waarom het geen goed idee is om zelf aan de slag te gaan met deze methode is het handig om te weten wat er eigenlijk precies gebeurt. Bij een juiste behandeling wordt de huid licht vacuüm gezogen, waarna de huid wordt gekoeld tot ongeveer negen graden onder nul. Dit zorgt ervoor dat de vetcellen onder de huid bevriezen en van structuur veranderen, waardoor het lichaam deze na de behandeling gaat afbreken en uit het lichaam gaat halen. Doordat de vetcellen bevriezen sterven ze af en zijn ze dus ook definitief weg na de behandeling!

Waarom je beter niet zelf aan de slag kunt gaan

Wanneer je echter zelf aan de slag gaat met ijs zul je al snel merken dat dit weinig effect heeft. IJs is namelijk niet koud genoeg om de cellen dusdanig te bevriezen dat ze sterven: zij zullen tijdelijk kleiner worden, maar groeien ook gewoon weer terug. Bovendien kan de huid niet erg goed tegen direct contact met de kou van ijs, waardoor lelijke beschadigingen op de huid kunnen ontstaan. Het is daarom een beter idee om het geld op te hoesten en naar een ervaren specialist te gaan: dan hoef je je geen enkele zorgen te maken over de kwaliteit van de behandeling.

De voordelen van deze behandeling

Wanneer je deze behandeling ondergaat zul je al snel merken dat deze een aantal voordelen heeft ten opzichte van gelijksoortige behandelingen. Zo is deze methode non-invasief, waardoor je geen schade op de huid ziet en geen hersteltijd nodig hebt. Daarnaast is de behandeling ook pijnloos: de kou zorgt voor een natuurlijke verdoving waardoor je er niks van voelt. Wacht dus niet langer en maak snel een afspraak! Het is het geld dubbel en dwars waard.
Gratis consult
WhatsApp berichten
Klantenservice
Hulp nodig?